آگهی

ایمپلنت دندان و عوارض آن

درصد موفقیت درمان به روش کاشت ایمپلنت بیش از 98 درصد می باشد و به طور کلی بیشتر ایمپلنت هایی که کاشت می شوند موفقیت آمیز خواهند بود. با این حال بعضی از بیماران ممکن است برخی عوارض را تجربه کنند که دارای دلایل مختلفی می باشند. در این مقاله ایمپلنت دندان و عوارض آن می پردازیم.

ایمپلنت دندان و عوارض آن

هر روش درمانی در حوزه دندان پزشکی نیز دارای مزیت ها و عوارض مخصوص به خود هستند. اما پزشکان به دنبال روشی هستند که دارای عوارض بسیار کمتری نسبت روش های دیگر باشد. ایمپلنت دندان و عوارض آن بسیار ناچیز بوده و همین موجب محبوبیت این روش درمانی برای جایگزینی بی دندانی بین پزشکان و بیماران شده است.

بیشتر بخوانید » ایمپلنت دندان برای چه کسانی مناسب است ؟

البته بروز عوارض ایمپلنت دندان به دو عامل مهم یعنی انتخاب دندان پزشک ماهر و با تجربه و مراقبت های بعد از ایمپلنت بستگی دارد. اگردندان پزشک پیش از کاشت ایمپلنت دندان موارد مختلف را مورد بررسی قرار دهد و یک انتخاب صحیح ایمپلنت و روش اجرای صحیح را پیش بگیرد و بیمار هم بعد از کاشت ایمپلنت توصیه های پزشک را مد نظر داشته باشد و به درستی رعایت کند احتمال بروز عوارض ایمپلنت دندان را به صفر می رسانند.  در این مقاله قصد بررسی دلایل شکست و بروز عوارض برای آن 2 درصد کاشت ایمپلنت نا موفق را می خواهیم مورد بررسی قرار دهیم.

عوارض ایمپلنت دندان چیست؟

هر روش درمانی در حوزه دندان پزشکی ممکن است دارای عوارض مخصوص به خود باشد اما باید روشی را انتخاب کنید که عوارض بسیار کمتری برای شما داشته باشد. 7 مورد از عوارض ایمپلنت دندان که ممکن است بروز دهد از قبیل موارد زیر می باشند:

عوارض ایمپلنت دندان

شل شدن ایمپلنت دندان

یکی از رایج ترین عوارض ایمپلنت دندان شل شدن آن است که دلیل این مشکل این است که استخوان فک به اندازه کافی قوی نیست و توانایی پشتیبانی از پایه ایمپلنت را ندارد. در این صورت ممکن است شما با این مشکل رو به رو شوید که ایمپلنت شما دچار لق شدگی شده باشد. از دیگر عواملی که می تواند موجب شل شدن پایه ایمپلنت شود باید به ضربه خوردن به صورت، افزایش سن، استعمال دخانیات و جویدن مواد غذایی سفت یا استفاده ابزاری در برخورد با اجسام سفت اشاره کرد. در صورتی که با این مشکل مواجه شدید باید سریعا به دندان پزشک متخصص مراجعه نمایید تا از بروز عوارض بد تر و جبران نا پذیر جلو گیری کنید.

عفونت اطراف ایمپلنت دندان

از مهم ترین و نگران کننده ترین عوارض کاشت ایمپلنت میتوان به بروز عفونت اطراف ناحیه ای که کاشت ایمپلنت انجام داده اید اشاره کرد. این مشکل ممکن است بلا فاصله پس از کاشت ایمپلنت یا در روز های بعد و حتی سال ها بعد رخ دهد و دارای دلایل متفاوتی باشد.عفونت ایمپلنت دندان دارای علائمی از قبیل خونریزی، قرمزی، تورم، خروج چرک، بوی بد دهان و یا حتی تب می باشد. در صورتی که با چنین علائمی رو به رو شدید سریعا این موضوع را با دندان پزشک خود در میان بگذارید و برای معاینه دقیق به ایشان مراجعه نمایید.

خون ریزی از لثه

ممکن است ایمپلنت دندان موجب خون ریزی لثه شود و این خون ریزی پس از عمل جراحی به صورت موقت است که اگر  بسیار جزئی باشد امری کاملا طبیعی است.  اما در صورتی که خون ریزی متوقف نشود و میزان آن شدت پیدا کند این موضوع را باید مورد توجه قرار دهید و راجع به آن با دندان پزشک خود مشاوره داشته باشید. خون ریزی از لثه به عنوان عوارض ایمپلنت دارای علائمی از قبیل درد، ناراحتی معده، کم خونی و … را دارا می باشد.

جا به جایی جزئی ایمپلنت دندان

پایه ایمپلنت با استخوان فک جوش می   خورد یعنی استخوان فک رشد کرده و اطراف پایه ایمپلنت را می پوشاند تا مستحکم شود. اما با این حال ممکن است بر اثر ضربه و یا جویدن مکرر مواد غذایی سفت پایه ایمپلنت به صورت کاملا جزئی تکان بخورد که به آن جا به جایی میکرو می گویند زیرا به صورت کاملا جزئی تکان  خورده و جا به جا می شود. این جا به جایی به قدری جزئی است که شما متوجه آن نمی شوید و فکر نمی کنید که ایمپلنت شل شده و قرار است بی افتد.

از علائم این عوارض باید بگوییم که شما احساس درد در دندان های اطراف ناحیه ایمپلنت می کنید و یا حس می کنید به دندان های اطراف آن فشار وارد می شود. این موضوع به تنهایی از عوارض ایمپلنت محسوب نمی شود اما در صورتی که به آن رسیدگی نکنید و آن را مورد درمان قرار ندهید موجب شل شدن ایمپلنت و شکست درمان می شود. از همین جهت بیش از بروز یک عارضه باید مورد توجه قرار گیرد.

واکنش آلرژیک به اجزای ایمپلنت دندان

واکنش آلرژیک به اجزای ایمپلنت یکی از اذیت کننده ترین و جدی ترین عوارض ایمپلنت دندان است که ممکن است بروز دهد. برخی بیماران ممکن است به پایه ایمپلنت دندان حساسیت داشته باشند. هرچند باید بدانید که طی معاینه و ارزیابی تشخیص می دهند که فرد به پایه حساسیت دارد یا خیر و در صورت وجود حساسیت از پایه ای با جنسی متفاوت استفاده می کنند. با این حال باید بدانید که اگر بیمار به پایه ایمپلنت حساسیت داشته باشد و این موضوع را مورد توجه قرار ندهند موجب بروز حساسیت شدید می شود. از علائم بروز حساسیت ایمپلنت باید به تغییر طعم دهان، گزگز کردن زبان و لثه، التهاب یا تورم در ناحیه عمل و در برخی موارد تب و لرز  اشاره کرد.

وارد شدن اسیب عصبی در ناحیه عمل

در حین عمل کاشت ایمپلنت دندان برخی افراد هنگام سوراخ کردن استخوان فک و آماده سازی استخوان برای کاشت پایه ایمپلنت ممکن است به عصب دندان آن ها آسیب برسد. همچنین باید بدانید ممکن است این مشکل هنگام وارد کردن پایه ایمپلنت به استخوان فک رخ دهد. بروز این مشکل دارای علائمی از قبیل بی حسی، سوزن سوزن شدن در زبان، لثه، لب یا صورت می باشد. در چنین مواردی مشکل باید برطرف شود اما گاهی اوقات آسیب می تواند دائمی باشد ولی این مورد نادر است. زیرا متخصصان کاشت ایمپلنت با احتیاط مراحل کاشت را انجام می دهند. از همین جهت باید بگوییم که آسیب به عصب هم می تواند از عوارض کاشت ایمپلنت باشد که در صورت بروز این مسئله باید جدی گرفته شود.

ورود پایه ایمپلنت به حفره سینوس

 از مهم  ترین و البته یکی از خطر ناک ترین عوارض ایمپلنت دندان که فقط ممکن است  در فک بالا اتفاق می افتد ورود پایه ایمپلنت به حفره سینوس می باشد.

در اصل اگر دیواره حفره سینوس ضعیف باشد پایه ایمپلنت دندان به مرور زمان می تواند دیواره را سوراخ  کند و به حفره سینوس ورود می کند. در صورت بروز این مشکل ایمپلنت را خارج کرده، دیواره حفره را ترمیم می کنند و سپس مجددا ایمپلنت را در آن قرار می دهند که دارای هزینه بسیار بالایی می باشد.

در صورتی که در فک بالای خود ایمپلنت دارید و ایمپلنت شما محکم باشد در اثر ضربه سنگین ممکن است دیواره سوراخ شود و ایمپلنت وارد حفره سینوس شود پس باید بسیار مراقب ایمپلنت های خود باشید.

فرقی ندارد که کدام یک از عوارض ایمپلنت را تجربه می کنید و یا این که اهمیتی ندارد این عوارض تازه بروز داده شده اند یا به مرور شدت گرفته اند، در صورت مشاهده هر کدام از علائم زیر سریعا باید به پزشک خود مراجعه نمایید تا مشکل در اسرع وقت درمان شود. علائم هشدار دهنده در خصوص بروز عوارض ایمپلنت که باید جدی گرفته شود عبارتند از:

اختلال در جویدن غذا – التهاب لثه – تحلیل لثه – افزایش ورم لثه در اطراف ایمپلنت – لق شدن ایمپلنت – درد و ناراحتی شدید در ناحیه ای که ایمپلنت دندان را کاشت کرده اید

با انتخاب یک دندان پزشک با تجربه و ماهر از بروز عوارض ایمپلنت دندان جلو گیری کنید.

انتخاب دندان پزشک ماهر و متخصص برای موفقیت کاشت ایمپلنت و جلوگیری از بروز عوارض امری حیاتی  بسیار مهم است. در صورتی که دندان پزشک شما دارای تجربه کافی باشد و از تکنولوژی های به روز دنیا برای درمان ایمپلنت دندان شما استفاده کند، نقشه عمل را طوری طراحی می کند که طول درمان را کاهش دهد و موفقیت کاشت ایمپلنت را افزایش دهد.

همچنین نکات مراقبتی از دندان های کاشت شده را به خوبی به شما توضیح می دهد تا بتوانید به درستی و هوشمندانه از بروز عوارض ایمپلنت جلو گیری کنید. از همین جهت است که تاکید می کنیم انتخاب پزشک ماهر از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

البته میزان مراقبت های شما از ایمپلنت دندان و نواحی اطراف آن مانند مسواک زدن به صورت  2 مرتبه در روز، نخ دندان کشیدن به صورت روزانه و استفاده از دهانشویه به صورت هفته ای دو مرتبه می تواند از بروز عفونت و رشد باکتری ها در اطراف ناحیه ایمپلنت و بروز عوارض جدی جلوگیری نماید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *